fit20 op de powerlist

Global Franchise is een internationaal maandblad dat wereldwijde franchise ontwikkelingen op de voet volgt. In het juli nummer is een artikel gewijd aan de top influencers uit de Europese franchise wereld: “Franchising is een echte internationale industrie en experts in groei en ontwikkeling zijn over de hele wereld te vinden. Voor deze powerlist hebben we 10 voorbeeld franchising professionals uit Europa op een rijtje gezet, allemaal hebben ze invloed op hun thuismarkt, maar ook internationaal laten zij van zich horen” aldus het artikel.

Walter Vendel, CEO en oprichter van fit20 staat op deze powerlist: “Bij het uittesten van het eerste fit20-prototype in de Nederlandse gemeente Nunspeet, realiseerde Vendel zich al snel dat dit het begin zou kunnen zijn van iets groots. Het franchisemerk fit20 werd officieel gelanceerd in oktober 2009 en in januari 2015 nam Vendel de rol van CEO op zich om de boutique fitness-formule naar nieuwe hoogten te stuwen. Tegenwoordig heeft fit20 167 locaties in de VS, het VK, Duitsland, Frankrijk, België, Zweden, Qatar, Nieuw-Zeeland en Nederland. Vendel heeft het model zo geconstrueerd dat nieuwe locaties in zes tot negen maanden break-even kunnen draaien; het delen van zijn franchise succes met nog meer leden van de ondernemende fitness gemeenschap”.

Walter voelt zich altijd een beetje ongemakkelijk bij dit soort tromgeroffel voor hem. Zonder het fit20 team in Hattem en alle fit20 (master)franchisenemers én de duizenden fit20-ers zou hij niet op deze lijst staan. Dus eigenlijk staan zij allemaal op deze powerlist.