Vijf tips voor het starten van je eigen fitness studio

Vijf tips om een eigen fitness studio te beginnen. We zijn niet helemaal onbevooroordeeld natuurlijk. Wij vinden fit20 de beste manier om een fitness studio te beginnen. Toch geven we je hier vijf tips om zelf een eigen fitness studio te starten. Doe er je voordeel mee, ook als je niet voor fit20 franchise kiest. De tips staan in willekeurige volgorde.


Tip 1: Maak een plan en stel een doel.

Een goed ondernemersplan geeft je handvatten tijdens de weg naar je eigen micro gym. Ook als je operationeel bent heb je wat aan zo'n plan. Je kunt er altijd op terugvallen. Stick to the plan! Kijk ook naar een goede cijfermatige onderbouwing van je onderneming. Stel jezelf een doel qua aantal leden op de korte termijn en op de lange termijn. Dat geeft je focus en zo kun je ergens naar toe werken.


Tip 2: Creëer een netwerk in de fitness branche

Beweeg je in de fitness branche en bouw een netwerk op. Praat met andere ondernemers en leer van hun fouten zodat jij die niet meer hoeft te maken. Sluit je aan bij netwerkclubs. Een mentor, liefst met ervaring in de branche zal ook zeker helpen. Iemand met zakelijke ervaring en bij wie je terecht kunt om te sparren over jouw ideeën.


Tip 3: Zoek een goede locatie

Een no brainer natuurlijk, want een goede locatie is het halve werk. Kijk naar zaken als bereikbaarheid, parkeergelegenheid en zichtbaarheid. Voor het starten van een eigen fitness studio hoef je niet op de duurste locatie te zitten. Kijk waar jouw potentiële klanten zich bewegen ( zie tip doelgroep ) en zoek daar naar ruimte voor een mooie fitness studio.


Tip 4: Kies je voor franchise of start je zelf?

Als je kiest voor een franchise constructie weet je dat je het wiel niet hoeft uit te vinden. Je profiteert van een bestaande formule, met als het goed is al naamsbekendheid. Een goede franchise ondersteunt je tijdens elke stap in het proces. Ondernemersplan, vinden van een goede locatie, financiering, marketing en administratie, overal wordt je bij ondersteunt. Als je als personal trainer helemaal zelf wilt beginnen dan moet je zelf alles onderzoeken, de juiste leveranciers vinden et cetera. Dat moet je kunnen, je moet de tijd ervoor hebben en het leuk vinden om te doen. Weeg de voordelen van franchise goed af tegen het zelfstandig starten.


Tip 5: Welke doelgroep ga je bedienen?

Denk goed na over de doelgroep als je een kleine fitness studio start. Richt je je op vooral vrouwen of juist alleen mannen? Of richt je je heel specifiek op ouderen. Die zijn steeds meer met gezondheid bezig en het is een groeiende groep. Als je je doelgroep duidelijk hebt dan kun je ook nadenken over hoe je je studio daarop inricht of bv hoe je die groep gaat benaderen qua marketing.

Nog 10 meer tips? Kom in contact met fit20 franchise!

Contact opnemen met fit20 franchise