Waarom franchise?

fit20 is aangesloten bij de NFV, de Nederlandse Franchise Vereniging. Zij hebben een mooie definitie voor franchise:

Franchising is een hechte vorm van samenwerking tussen juridisch zelfstandige ondernemers, de franchisegever en de franchisenemer, die onder gebruikmaking van een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling producten en diensten aanbieden aan afnemers.


Samen sterk

Franchise is een relatief veilige manier van ondernemen. Van alle startende ondernemers stopt ongeveer 65% binnen drie jaar. Bij franchise ondernemers is dit percentage maar 15%. Dit omdat franchising in de meeste gevallen meer zekerheid geeft.

Als je franchisenemer wordt kies je ervoor om te ondernemen onder een bestaand merk. Merken als McDonald's, Subway, Bagels & Beans en Albert Heijn zijn goede voorbeelden van franchise formules. Het voordeel van franchise is dat je gebruikmaakt van de bestaande naamsbekendheid en de ervaring binnen een franchiseformule. De ondernemer is zelfstandig en mag zelf ondernemen binnen de regels van de formule.

Vliegende start

Een aantal zaken zijn vooraf vastgelegd. Van het beeldmerk of de slogan tot in sommige gevallen zelfs 99% van de werkwijze. Deze kunnen per franchiseformule enorm verschillen. Sommige franchiseformules hebben bijna alles vastgelegd, zoals prijzen, marketing, presentatie en logistiek. Bij andere formules is er juist veel vrijheid en is alleen het logo of de handelsnaam bepalend voor de franchiseformule.

fit20 is een full franchise. Dat houdt in dat er veel vastligt en veel voorhanden is voor de franchisenemer om gebruik van te maken. Deels verplicht, deels vrijwillig, maar als je slim bent maak je daar natuurlijk gebruik van. Waarom het wiel zelf uitvinden? Profiteer ook van een vliegende start met ondersteuning van de grootste personal fitness franchise in Nederland om een eigen personal training studio te starten.

Ontdek alles over fit20